Blaasontsteking behandeling

Blaasontsteking behandeling; de wetenschap weet raad!

Iedereen die al eens door een blaasontsteking werd getroffen, zal het je beamen; een blaasontsteking kan je lichaam helemaal ontregelen. Gelukkig staat de medische wetenschap intussen al zover dat een nierbekkenontsteking behandeling –in heel wat gevallen- een koud kunstje is geworden. Door het hoge aantal blaasontsteking dat Nederland kent, weten artsen perfect wat een blaasontsteking behandeling precies inhoudt. Vreemd genoeg kan niet hetzelfde gezegd worden van de patiënten. Wat er precies met deze stelling wordt bedoeld? Patiënten volgen een blaasontsteking behandeling blind op zonder te weten wat die behandeling nu juist voor hen doen. Zeg nou zelf, je gaat toch geen medicatie slikken zonder op de hoogte te zijn van wat je in je lichaam stopt en welke werking je mag verwachten? Vreemd genoeg is dat toch wat er gebeurt bij een blaasontsteking behandeling; universitaire onderzoekers staan zo al jaren voor een compleet raadsel. Wat Nederlanders wel weten? Dat je antibiotica bij een blaasontsteking neemt. Maar verder blijft het wat gissen…

blaasontsteking behandelen

Antibiotica bij een blaasontsteking; een waar wondermiddel?

Het klopt inderdaad dat artsen vaak antibiotica voorschrijven bij een blaasontsteking. Daarnaast zijn er een aantal alternatieve manieren om een blaasontsteking behandeling te starten. Krijg jij zo antibiotica bij een blaasontsteking voorgeschreven, dan is het erg belangrijk dat je de hele rit uitzit. Antibiotica bij een blaasontsteking kan immers enkel effectief zijn wanneer je je strikt aan de regels van dit geneesmiddel houdt. Spijker je kennis alvast bij met dit korte overzicht!

blaasontsteking behandelen

  • De ene antibiotica is de andere niet. Wil je dat je blaasontsteking behandeling succesvol verloopt, dan is het in je beste belang om je urine te laten onderzoeken. Antibiotica bij een blaasontsteking is enkel effectief wanneer de werkzame stof zich kan richten op de bacterie waarvoor het geneesmiddel ontworpen werd! Bijvoorbeeld; heb je nood aan een blaasontsteking behandeling waarbij de nadruk ligt op het remmen van de bacteriegroei, dan krijg je Fosfomycine voorgeschreven. Deze vorm van antibiotica bij een blaasontsteking zorgt ervoor dat schadelijke organismen minder toegang hebben tot eiwitten. Op die manier krijgen bacteriën niet de kans om te groeien!
  • Richt de blaasontsteking behandeling zich op de Candida-gist, dan zal je huisarts Flucytosine voorschrijven. Deze vorm van antibiotica bij een blaasontsteking is bijzonder krachtig, maar blijkt enkel effectief bij een blaasontsteking behandeling gericht op de Candida-gist.
  • Ondanks het feit dat antibiotica gezien wordt als het wondermiddel tegen een blaasontsteking, komt het weleens voor dat een blaasontsteking behandeling gebeurt op basis van andere stoffen. Antibiotica bij een blaasontsteking is zo vrijwel nutteloos voor vrouwen in de menopauze. In de menopauze kan een blaasontsteking ontstaan door een tekort aan oestradiol, een vrouwelijk geslachthormoon. Is dat het geval, dan is de blaasontsteking behandeling er op gericht de hoeveelheid van dat hormoon in het lichaam naar boven te drijven.

Het lijken maar details, maar als patiënt is het uitermate belangrijk om te beseffen wat antibiotica bij een blaasontsteking met je doet! Ga je naar de arts voor een blaasontsteking behandeling? Vermeld dan klaar en duidelijk dat je op de hoogte wilt zijn van de werkzame stoffen in je geneesmiddelen!