Blaasontsteking hond

Blaasontsteking bij een hond; wees waakzaam!

Niet alleen mensen kunnen getroffen worden door een blaasontsteking. Deze aandoening kan net zo goed voorkomen bij verschillende dieren; denk maar aan een blaasontsteking bij een hond. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je als eigenaar van een huisdier extra waakzaam moet zijn voor zieke diertjes. Hoewel dieren niet letterlijk kunnen zeggen wat er mis is, zijn er vaak genoeg tekenen aan de wand die kunnen duiden op een blaasontsteking bij een hond. Het is wat kort door de bocht om te beweren dat een blaasontsteking bij een hond dezelfde oorzaak kent als een blaasontsteking bij de mens, maar een beginnende blaasontsteking bij een hond volgt vaak wel een soortgelijk patroon. Net zoals bij de mens wordt een blaasontsteking bij een hond vaak veroorzaakt door schadelijke bacteriën. Daarnaast kan er ook sprake zijn van blaasstenen of poliepen. Het is dan ook van het grootste belang dat een blaasontsteking behandeling bij honden wordt afgestemd op de specifieke oorzaak.

blaasontsteking hond

Blaasontsteking behandeling bij honden; de dierenarts weet raad!

Een blaasontsteking bij een hond laat je best aanpakken door de dierenarts. Hierbij gaat het om specialisten ter zake die zulke situaties makkelijk kunnen inschatten en zo een gepaste blaasontsteking behandeling kunnen starten. Gelukkig is het gros van de blaasontstekingen bij honden makkelijk aan te pakken; algemeen gesproken bestaat de blaasontsteking behandeling uit het toedienen van pijnstillers en antibiotica. Voordat er uiteraard sprake kan zijn van een blaasontsteking behandeling moet een juiste diagnose worden gesteld. In dat opzicht is het belangrijk om te weten dat de symptomen die duiden op een blaasontsteking bij honden vaak verder onderzocht moeten worden. Het is niet ondenkbaar dat de blaasontsteking behandeling afgestemd moet worden op blaasstenen of pijnlijke poliepen. Is dat effectief het geval, dan bestaat de blaasontsteking behandeling uit een operatie. Een blaasontsteking bij een hond is helemaal geen levensbedreigende aandoening; maar toch, hoe sneller een blaasontsteking behandeling gestart wordt, des te gunstiger de prognose.

blaasontsteking hond

Een blaasontsteking bij een hond; de symptomen!

Heel wat dierenartsen baseren hun diagnose op de symptomen die gepaard gaan met een blaasontsteking bij een honden. De volgende symptomen kunnen dan ook aanleiding geven tot een blaasontsteking behandeling:

  • Een blaasontsteking bij een hond gaat samen met grote hoeveelheden pijn. Merk je zo dat je huisdier wat jammert en bijzonder schichtig is, dan mag je al wat argwaan beginnen voelen.
  • Een blaasontsteking behandeling wordt regelmatig gestart wanneer blijkt dat de hond bloed bij de urine plast. Let wel, bloed bij de urine kan ook wijzen op blaasaandoeningen die niet zo makkelijk te handelen zijn. Verder onderzoek is hier van levensbelang!
  • Troebele urine en het feit dat je hond wil blijven plassen op een lege blaas zijn twee duidelijke symptomen van een blaasontsteking bij een hond. De drang om te blijven plassen op een lege blaas zou ook wijzen op blaasstenen die het verkeer in de urinewegen blokkeren!

Een blaasontsteking bij een hond is een vervelende kwestie, maar de meeste problemen kunnen grondig worden aangepakt aan de hand van een doortastende blaasontsteking behandeling!