Blaasontsteking klachten

Een blaasontsteking bij mannen; een reëel gevaar!

Het is niet altijd zo geweest, maar artsen wijzen tegenwoordig opnieuw op een toename rond het aantal nierbekkenontsteking bij mannen. Dat betekent niet dat een blaasontsteking bij mannen in het verleden zelden voorkwam, het wijst eerder op het feit dat een dergelijke aandoening voornamelijk gelinkt werd aan vrouwen. Het feit dat een blaasontsteking bij mannen eerder als vreemd wordt ervaren, is voornamelijk te wijten aan de bouw van het mannelijke lichaam. Aangezien een blaasontsteking en de bijhorende klachten veroorzaakt worden door bacteriële indringers uit het darmkanaal, blijkt een blaasontsteking bij mannen niet bijzonder alledaags. Het is immers zo dat de anus en de urinebuis bij mannen niet meteen in elkaars buurt zitten. Het stijgende aantal ontstekingen -en de gemiddelde duur van aanhoudende blaasontsteking klachten- , wijst echter op het belang van een bijkomende factor. Recent onderzoek wijst namelijk uit dat het gros van de blaasontsteking klachten bij mannen te wijten zijn aan gebrekkige hygiëne én onvoorzichtige seksuele contacten. Nierbekkenontsteking symptomen

Blaasontsteking klachten; draag zorg voor je lichaam!

  • Mannen en een nalatige hygiëne; het lijkt een slechte grap, maar toch moet je de oorzaak van de meeste blaasontsteking klachten bij mannen bij de patiënt zelf zoeken. Een van de voornaamste methodes om een blaasontsteking bij mannen te vermijden is door dagelijks van ondergoed te wisselen. Vuil en vies ondergoed is namelijk een broeihaard voor schadelijke bacteriën zoals E-coli. Dergelijke stoffen liggen aan de basis van blaasontsteking klachten bij mannen. Voor zulke organismen is het kinderspel om via de urinebuis de blaas te bereiken. Het gevolg? Alle mogelijke blaasontsteking klachten en een niet al te aangenaam genezingsproces.
  • Een bijkomende oorzaak van de hoge graad van blaasontstekingen bij mannen kan gezocht worden tussen de lakens. Wanneer de anus bij de geslachtsgemeenschap wordt betrokken, verhoogt het risico op een blaasontsteking bij mannen. Blaasontsteking klachten kan je vermijden door altijd gebruik te maken van het gepaste voorbehoedsmiddel.

Nierbekken ontsteking

Blaasontsteking klachten; de meest voorkomende symptomen?

Een blaasontsteking of nierbekkenontsteking bij mannen gaat gepaard met een aantal eerder alledaagse symptomen die niet altijd herkend worden als blaasontsteking klachten.

  • Kwaaltjes zoals pijn in de onderrug en onderbuik kunnen aangeven dat je als man te maken hebt met een blaasontsteking. Merk je dat de pijn wel erg lang aanhoudt of zelfs verergert, neem dan snel contact op met je huisarts.
  • Blaasontsteking klachten bij mannen situeren zich vaak rond plassen. Denk in dat opzicht aan pijn tijdens het urineren, een constante druk op de blaas, onafgebroken het gevoel hebben dat je moet plassen of zelfs bloed bij de urine. Dergelijke blaasontsteking klachten vereisen onmiddellijke medische aandacht en mag je als ernstig beschouwen. Net zoals bij vrouwen bestaat het risico dat een eenvoudige blaasontsteking bij mannen uitmondt in ernstige nier- of blaasaandoeningen.

Een blaasontsteking bij mannen wordt geregelmatig gekarakteriseerd als een onschuldige aandoening die makkelijk te behandelen valt met wat stevige antibiotica. Zet echter in op een gezonde levensstijl en geef vervelende blaasontsteking klachten geen schijn van kans. Krijg je toch met deze kwaal te maken? Opteer voor voldoende rust en medicatie en laat je begeleiden door een arts.