Blaasontsteking man

Een blaasontsteking als man; opletten geblazen!blaasontsteking man

Een blaasontsteking als man komt niet erg vaak voor, maar dat betekent niet dat je deze kwaal langs je mag neerleggen. Een blaasontsteking bij mannen kan erg pijnlijk zijn en kan negatieve gevolgen hebben. Denk je dat je geconfronteerd wordt met een blaasontsteking als man, neem dan onmiddellijk contact op met je arts. Zij beschikken over de nodige kennis rond een blaasontsteking bij mannen om je verder te helpen. Het heeft geen zin om bij een brandend gevoel bij het plassen dadelijk te denken aan een nierbekkenontsteking als man; heel wat van de symptomen die wijzen op een blaasontsteking bij mannen maken deel uit van een regulier ziektepatroon. In dat opzicht loont het dan ook de moeite om even stil te staan bij wat het hebben van een blaasontsteking als man nu precies betekent. Een blaasontsteking bij mannen wordt voornamelijk veroorzaakt door schadelijke bacteriën uit het darmkanaal die zich hechten aan de opening van de plasbuis. De eigenlijke blaasontsteking als man ontstaat wanneer zulke organismen zich vermenigvuldigen en via de urinebuis het lichaam binnendringen.

blaasontsteking manblaasontsteking man

 

 

 

 

 

 

 

 

Een blaasontsteking als man; wat met risicofactoren?

Net zoals bij vrouwen, kan een blaasontsteking bij mannen vermeden worden. Een blaasontsteking als man ga je dan ook best uit de weg door een aantal risicofactoren te elimineren. Dat betekent niet dat je hele leven plotseling moet veranderen; een blaasontsteking bij mannen ga je al uit de weg door kleine aanpassingen aan je dagelijkse rituelen.

  • Een blaasontsteking bij mannen vermijden? Drink voldoende water! Door je blaas vaak te spoelen, maak je snel komaf met ongewenste bacteriën.
  • Ga plassen wanneer je voelt dat je blaas vol zit. Voorkom een blaasontsteking als man door elke drie uur te plassen.
  • Plas je blaas helemaal leeg. Op die manier krijgen schadelijke bacteriën niet de kans zich te vermenigvuldigen.

 

Het is onmogelijk om je volledig te beschermen tegen een blaasontsteking als man. Dat betekent echter niet dat je je niet kan wapenen. Vergeet daarnaast ook niet dat een blaasontsteking bij mannen bepaalde groepen mannen net iets vaker treft. Artsen raden diabetespatiënten en oudere mannen die kampen met prostaatklachten aan extra waakzaam te zijn voor symptomen die wijzen op een blaasontsteking bij mannen.

blaasontsteking man

Een blaasontsteking bij mannen; een pijnlijke diagnose?

Het is niet altijd eenvoudig om een blaasontsteking bij mannen vast te stellen, niet in het minst omdat een aantal van de symptomen van een blaasontsteking als man kunnen wijzen op een andere oorzaak. Wil een arts zeker zijn dat je als man getroffen bent door een blaasontsteking, dan wordt een urinemonster afgenomen. Een blaasontsteking als man wordt zo uiteindelijk vastgesteld aan de hand van het aantal aanwezige bacteriën in de witte en rode bloedcellen. In een tweede stap worden de bacteriën geïdentificeerd. Daarna krijg je bij een blaasontsteking als man een antibioticakuur mee naar huis. Blijf je toch last hebben van terugkerende infecties, dan is er bijkomend onderzoek nodig. Een blaasontsteking bij mannen valt eenvoudig te behandelen, maar toch is voorzichtigheid geboden!