Blaasontsteking seks

Een blaasontsteking na seks? Niets om je voor te schamen!blaasontsteking seks

Het blijft een gevoelig onderwerp, maar medici hameren al jaren op het belang van infocampagnes rond een blaasontsteking na seks. Heel wat mensen ervaren een blaasontsteking na seks als een gênante ervaring. Krijg je een blaasontsteking na seks, dan valt dat kwaaltje op dezelfde manier te bestrijden als een doordeweekse blaasontsteking. Een dergelijke blaasontsteking voorkomen kan je echter alleen door je arts voldoende info te verstrekken. Ben je seksueel actief en denk je dat je getroffen bent door een blaasontsteking? Dan kan het van belang zijn om je arts op de hoogte brengen van je seksuele activiteiten. Een blaasontsteking na seks hoeft niet te wijzen op verschillende bedpartners. Monogame stellen kunnen ook het slachtoffer worden van een blaasontsteking na seks. Het blijft echter belangrijk om te beseffen dat een blaasontsteking na seks altijd mogelijk is. Bovendien is een blaasontsteking voorkomen niet zo moeilijk in een gezonde, seksuele relatie. Je moet alleen weten hoe!

blaasontsteking seks

Seksueel actief en een blaasontsteking voorkomen?

Een blaasontsteking na seks komt voornamelijk voor bij heteroseksuele vrouwen. De onderstaande tips om een blaasontsteking na seks te voorkomen, zijn voornamelijk op hen gericht.

  • Als vrouw is het belangrijk dat je na het vrijen probeert te gaan plassen. Op die manier spoel je de schadelijke bacteriën die verantwoordelijk zijn voor een blaasontsteking naar buiten. Kan je moeilijk plassen na het liefdesspel? Drink meer water door de dag. Zo kan je makkelijk een blaasontsteking voorkomen! Vergeet ook niet dat voldoende water altijd goed is voor je gezondheid!
  • Een blaasontsteking voorkomen na een vrijpartij kan je ook door belang te hechten aan een goede hygiëne. Neem niet al te lang na het vrijen een bad of een douche en was je met milde zeep. Een blaasontsteking voorkomen wordt zo heel wat makkelijker!
  • Een blaasontsteking na seks kan je uit de weg gaan door een condoom te gebruiken. De bacteriën die aanwezig zijn in het zaad van de man raken zo niet tot in de vagina. Een blaasontsteking voorkomen wordt zo niet bepaald romantisch, maar je bespaart jezelf heel wat last.

blaasontsteking seks

Een blaasontsteking na seks? Tijd voor antibiotica!

Net zoals een doordeweekse blaasontsteking, wordt ook een blaasontsteking na seks behandeld met een antibioticakuur. Blijf je echter last hebben van dit vervelende kwaaltje, dan kan je arts je aanraden om preventief antibiotica in te nemen. Een bijkomende optie is dat je –onmiddellijk na het vrijen- antibiotica inneemt. Een derde optie is een blaasontsteking voorkomen door niet seksueel actief te zijn. Die keuze maak je natuurlijk zelf, maar het gros van de getroffen patiënten geeft aan dat een blaasontsteking na seks geen reden is om over te gaan tot onthouding. Onthouding pas je best enkel toe wanneer de blaasontsteking behandeld wordt. Een blaasontsteking na seks kan erg pijnlijk zijn; seksuele activiteit tijdens de antibioticakuur kan leiden tot hevige druk in de onderbuik en een brandend gevoel tijdens het plassen. Aangezien je het lichaam –mogelijk- opnieuw blootstelt aan schadelijke bacteriën, wordt een blaasontsteking voorkomen dan net wat moeilijker.