Blaasontsteking voorkomen

Een blaasontsteking voorkomen? Draag zorg voor je lichaam!

“Beter voorkomen dan genezen”; deze boutade hoor je weleens uit de mond van ouderen. Dankzij de grote vorderingen van de medische wetenschap hechten we niet meer veel belang aan zulke volkse wijsheden, maar toch bevatten ze een kern van waarheid. Zo kan een blaasontsteking voorkomen je heel wat pijn en ongemak besparen. Bovendien is een blaasontsteking voorkomen helemaal niet zo moeilijk, zeker als je rekening houdt met een aantal kenmerkende aspecten. Let wel; een blaasontsteking helemaal voorkomen is echter niet mogelijk. In dat opzicht doe je er ook goed aan om op de hoogte te zijn van de symptomen van een opkomende blaasontsteking. De behandeling voor een opkomende nierontsteking verloopt doorgaans wat eenvoudiger dan de medische procedures die gepaard gaan met een doorgebroken blaasontsteking. Nood aan meer info? Een blaasontsteking voorkomen kan je aan de hand van de onderstaande tips!

blaasontsteking voorkomen

Een blaasontsteking voorkomen; belangrijke aandachtspunten!

  • Een blaasontsteking voorkomen kan al door een aantal van je dagelijkse rituelen aan te passen. Probeer zo minstens anderhalve liter water per dag te drinken. Door vaak je blaas te ledigen en je urinewegen te spoelen kan je een blaasontsteking voorkomen. Zo krijgen schadelijke bacteriën zoals E-coli geen kans om zich te vermenigvuldigen. Deze tip helpt trouwens ook voor een opkomende blaasontsteking. Een opkomende blaasontsteking gaat gepaard met pijn tijdens het plassen. En zeg nou zelf; zonder te drinken kan je niet plassen!
  • Een van de beste manieren om een opkomende blaasontsteking te verslaan is door een beroep te doen op vitamine C. Dat betekent niet dat je hopen citroenen moet eten! Haal liever wat supplementen in huis en vertrouw op de hulp van Moeder Natuur om een blaasontsteking te voorkomen. In dat opzicht kan je ook een blaasontsteking voorkomen door geelwortel te gebruiken. Geelwortel bestrijdt bacteriën die zich aan de wanden van de urinewegen vasthechten!
  • Een blaasontsteking voorkomen kan je ook door wat strenger om te gaan met persoonlijke hygiëne. Een opkomende blaasontsteking wordt vaak in de hand gewerkt door vies ondergoed. Wil je een blaasontsteking voorkomen? Wissel dagelijks van ondergoed! De beste tip om een opkomende blaasontsteking tegen te gaan? Behandel je ondergoed met een krachtig schoonmaakmiddel en kies voor een langdurig wasprogramma!

blaasontsteking voorkomen

Een opkomende blaasontsteking; waakzaamheid voor alles!

Een blaasontsteking voorkomen is mooi meegenomen; maar toch is het belangrijk om aandacht te besteden aan de symptomen van een opkomende blaasontsteking. Jammer genoeg zijn de klachten bij een opkomende blaasontsteking erg vaag. Koorts, rillingen, aanhoudende rugpijn, pijn in de onderbuik…; zulke ongemakken kunnen wijzen op een opkomende blaasontsteking maar gaan ook gepaard met andere ziektebeelden. De beste tip? Vraag je arts om raad. Hij zal zeker weten of het al dan niet gaat om een opkomende blaasontsteking. Is dat het geval; dan mag je vertrouwen op een antibioticakuur. Let wel; een blaasontsteking voorkomen door preventief antibiotica te nemen is geen goed idee. Gebruik je zulke middelen wanneer dat niet nodig is, dan bestaat de kans erin dat je immuunsysteem zwakker wordt!