Blaasontsteking zwanger

Blaasontsteking zwanger; wees alert!blaasontsteking seks

Een blaasontsteking en zwanger zijn; een veelvoorkomende combinatie! Gelukkig loopt een blaasontsteking behandeling bij zwangere vrouwen zonder al te veel problemen. In dat opzicht is er al voldoende onderzoek gevoerd naar het verband tussen een blaasontsteking en zwanger worden. Zwangere vrouwen hebben nu eenmaal meer last van blaasontstekingen; sta je op het punt om aan kinderen te beginnen, dan hou je best rekening met dit ongemak. Een blaasontsteking en zwanger zijn betekent net dat beetje alerter zijn, voornamelijk omdat je als zwangere vrouw met een blaasontsteking minder last zal hebben van pijn bij het plassen. Een blaasontsteking behandeling loopt bij zwangere vrouwen vaak wat trager omdat artsen een blaasontsteking bij zwangere vrouwen moeilijker herkennen. Door de druk van de ongeboren baby in de baarmoeder loop je als vrouw meer kans op een blaasontsteking wanneer je zwanger bent; een medisch gegeven dat zich vertaalt in het feit dat de urine van een zwangere vrouw minder makkelijk naar de blaas loopt. Een blaasontsteking behandeling tijdens de zwangerschap wordt dan ook eerder gestart naar aanleiding van andere symptomen of na grondig onderzoek.

blaasontsteking zwanger

Blaasontsteking zwanger; sla alarm bij aanhoudende symptomen!

Een blaasontsteking behandeling wordt bij zwangere vrouwen pas gestart wanneer de arts helemaal zeker is dat patiënt in kwestie werd getroffen door deze kwaal. Een nierbekkenontsteking tijdens je zwangerschap kan je herkennen aan de hand van de volgende symptomen:

  • Erg vaak moeten plassen, maar toch niet veel urine verliezen.
  • Een aanhoudende pijn in de onderbuik.
  • Een verandering in de geur of de kleur van je urine. Dit symptoom is vaak doorslaggevend als teken van een blaasontsteking bij zwangere vrouwen om een blaasontsteking behandeling te starten.
  • Een aanhoudende pijn in de onderrug. Dit pijnlijk kwaaltje hoeft niet noodzakelijk te wijzen op een blaasontsteking als je zwanger bent. Merk je echter dat je geconfronteerd wordt met aanhoudende en stekende pijn ter hoogte van de nieren, raadpleeg dan onmiddellijk je arts!
  • Pijn bij het plassen.

Het grote nadeel? Heel wat van de symptomen die leiden tot een blaasontsteking behandeling zijn erg alledaags van aard. Een blaasontsteking bij zwangere vrouwen moet dan ook grondig onderzocht worden; niet in het minst omdat vrouwen die niet zwanger zijn ook in aanraking komen met de eerder vermelde symptomen. Een blaasontsteking hebben en zwanger zijn, voelt voor heel wat vrouwen dan ook erg verwarrend aan.

blaasontsteking zwanger

 

Blaasontsteking behandeling; nuttige tips voor blaasontsteking zwanger!

Als zwangere vrouw in behandeling voor een blaasontsteking krijg je vaak amoxicilline mee naar huis. Stap je naar je huisarts voor een blaasontsteking behandeling, laat dan zeker niet na te vertellen dat je zwanger bent. Amoxicilline is namelijk het enige antibioticum dat zwangere vrouwen mogen gebruiken. Een blaasontsteking tijdens je zwangerschap kan je zelf ook aanpakken door gebruik te maken van een aantal huis-, tuin- en keukenmiddeltjes.

  • Als zwangere vrouw met een blaasontsteking kan je best veel water drinken. Ga voor twee liter per dag!
  • Neem veel vitamine C op. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor supplementen die je bij de drogist kan oppikken, of je eet gewoon lekker veel citrusvruchten! Dit eenvoudig middeltje als blaasontsteking behandeling is niet alleen effectief, maar ook bijzonder lekker!
  • Ben je niet dol op citrusvruchten, ga dan voor kamillethee!