Klachten blaasontsteking

Een blaasontsteking na seks; gebruik steeds bescherming!

Anno 2014 zijn de gevolgen van de seksuele revolutie nog steeds voelbaar. Tonnen vrijgezellen blijven aandacht hechten aan losse en onbeschermde contacten en lopen zo steeds vaker vervelende kwaaltjes op. Onderzoek wijst uit dat een blaasontsteking na seks steeds vaker voorkomt. Om een blaasontsteking na seks te omschrijven als een seksueel overdraagbare aandoening gaat een stap te ver, maar toch is waakzaamheid meer dan aangewezen. Sta je stil bij de manier waarop een blaasontsteking na seks ontstaat, dan gaat het ook hier om bacteriën uit de darmen die zich gaan nestelen in de urinewegen of de blaas. Een nierbekkenontsteking na seks gaat dan ook gepaard met de klassieke klachten bij een blaasontsteking. Wil je het risico op een blaasontsteking na seks steevast vermijden, dan doe je er goed aan om jezelf te wapen met een gepast voorbehoedsmiddel. Een condoom om een erecte penis vermindert de kans op een blaasontsteking na seks drastisch. Wil je in een relatie echter het zekere voor het onzekere nemen? Vermijd anaal contact met eender welk lichaamsdeel. Was dat toch het geval, wees dan waakzaam voor de volgende klachten bij een blaasontsteking.

klachten blaasontsteking

Klachten bij een blaasontsteking; onderneem tijdig actie!

De onderliggende aard van de klachten bij een blaasontsteking zijn de directe reden waarom duizenden patiënten vaak te lang wachten om naar een arts te stappen. De klachten bij een blaasontsteking zijn –algemeen gesproken- zo onduidelijk dat je als getroffene niet stilstaat bij de kans op een blaasontsteking. Een blaasontsteking na seks maakt het onderzoek van de arts er niet makkelijker op.

  • Een van de mogelijke klachten bij een blaasontsteking als man is pijn bij het plassen. Ben je seksueel actief en was er sprake van onbeschermd contact, dan staat een blaasontsteking na seks vaak niet hoog op het lijstje met mogelijke aandoeningen.
  • Een blaasontsteking na seks komt bij vrouwen net wat vaker voor dan bij mannen. Dat duidt niet op meer onveilige vrijpartijen, wel op anatomische verschillen met de man. Bij vrouwen krijgt een blaasontsteking na seks vaak een chronisch aspect. Raak je zomaar niet af van veelvoorkomende klachten bij een blaasontsteking (koorts, pijn in de onderbuik, aanhoudende rugklachten), dan kan de oorzaak gezocht worden in je seksueel gedrag. Spreek met je arts over de klachten bij een blaasontsteking en informeer je over de risico’s op een blaasontsteking na seks.
  • Vaak wordt er wat lacherig over gedaan, maar homoseksuele mannen vertonen vaak het gros van de klachten bij een blaasontsteking. Anaal contact komt in homoseksuele relaties vaker voor met als gevolg dat het risico op een blaasontsteking na seks hier beduidend hoger ligt.

klachten bij een blaasontsteking

Klachten bij een blaasontsteking; vermijd complicaties!

Besluit je de typische klachten bij een baasontsteking te negeren? Bereid je dan voor op een aantal bijzonder onaangename gevolgen. Onbehandelde klachten bij een blaasontsteking kunnen leiden tot ernstige nieraandoeningen. Zo is het niet ongehoord dat een ernstige verwaarlozing van een blaasontsteking na seks enkel verholpen kan worden met drastische chirurgische ingrepen. Informeer je rond de klachten bij een blaasontsteking en neem deze dreiging ernstig!