Nierbekken ontsteking

Een nierbekken ontsteking; verzorg je nieren!

Draag jij goed zorg voor je lichaam? Het menselijk immuunsysteem is bestand tegen heel wat indringers van buitenaf, maar wat doe je wanneer het lichaam inwendig wordt aangevallen? Een nierbekken ontsteking, bijvoorbeeld. Wanneer je door dit ongemak wordt getroffen, dan krijgt je lichaam af te rekenen met lichaamseigen bacteriën die zich verplaatsen. In dat opzicht kan je een nierbekkenontsteking vergelijken met een blaasontsteking, al vindt de infectie ergens anders plaats.

Een nierbekken ontsteking ontstaat –zoals het woord zelf aangeeft- in het nierbekken; een klein reservoir waarin urine wordt verzameld om zo later het lichaam via de blaas te verlaten. Wat een nierbekken ontsteking zo vervelend maakt, is het feit dat je beide nieren getroffen kunnen worden door een nierbekken ontsteking. Een nierbekken ontsteking vereist dan ook onmiddellijk medische aandacht, je zou toch niet willen dat de infectie overslaat naar een gezonde nier! De behandeling van een nierbekken ontsteking wordt bovendien bemoeilijk door de algemene aard van de symptomen. De nierbekkenontsteking verschijnselen zijn zo alledaags dat artsen vaak een verkeerde diagnose stellen!

Nierbekken ontsteking

Nierbekkenontsteking verschijnselen; pijnlijk algemeen!

Een nierbekken ontsteking kan vrijwel eenvoudig behandeld worden met gerichte medicatie; het probleem schuilt echter in de algemene aard van nierbekkenontsteking verschijnselen. Wat daar precies mee bedoeld wordt? Heel wat ziekten en lichamelijke aandoeningen kan je in verband brengen met specifieke symptomen en verschijnselen. Op die manier gaan artsen te werk om een ziekte aan te pakken. Nierbekkenontsteking verschijnselen zijn echter erg vaag; de symptomen die gepaard gaan met een nierbekken ontsteking zie je regelmatig ook verschijnen bij andere ziektes. Vaak is het wachten op nierbekkenontsteking verschijnselen die in een later stadium pas optreden; daarbij gaat het om tekenen zoals bloed in de urine, troebele urine of urine met een wel erg vreemde geur. Gelukkig is er een constante die je ziet opduiken bij nieraandoeningen; erge en aanhoudende pijn bij het plassen! Artsen weten dat pijnlijke plasbeurten een teken van een mogelijke nierbekken ontsteking kunnen zijn. Met dat in het achterhoofd is het voor hen dan ook maar een kleine moeite om waakzaam te zijn voor andere nierbekkenontsteking verschijnselen.

Nierbekken ontsteking

Nierbekken ontsteking

 

 

 

Wapen jezelf tegen een nierbekken ontsteking!

Geef nierbekkenontsteking verschijnselen geen kans door preventief op te treden!

  • Wapen jezelf tegen nieraandoeningen door veel te drinken! Op die manier blijven je nieren consequent aan het werk. Bovendien vermijd je zo ook blaasontstekingen.
  • Vaak plassen verkleint het risico op een nierbekken ontsteking. Door regelmatig je blaas te ledigen, krijgen schadelijke bacteriën niet de kans om zich te vermenigvuldigen. Op die manier komen zulke organismen moeilijker in het nierbekken terecht.
  • Denk je dat je enkele nierbekkenontsteking verschijnselen vertoont? Haal vitamine C-supplementen in huis! Wat cranberrysap kan ook geen kwaad. Dergelijke natuurlijke producten bemoeilijken de groei van kwaadaardige bacteriën. Ga een nierbekken ontsteking tegen met wat de natuur je biedt!
  • Extra zorg voor je eigen intieme hygiëne geeft nierbekkenontsteking verschijnselen ook geen schijn van kans! Heb je als vrouw een grote of een kleine boodschap gedaan? Veeg jezelf van voren naar achteren schoon! Vermijd een nierbekken ontsteking als man door elke dag ander ondergoed aan te trekken!