Nierbekkenonsteking symptomen

Een gezond nierbekken; let op de symptomen van een nierbekkenontsteking!

Een blaasontsteking, dat kent iedereen wel. De meeste mensen moet je trouwens ook niet uitleggen wat een nierontsteking is. Een nierbekkenontsteking, dat is dan weer een ander verhaal. Het belang voor een gezond nierbekken verdient dan ook wat meer aandacht; zeker als je weet dat het gros van de bevolking in de Lage Landen geen idee heeft wat de symptomen van een nierbekkenontsteking zijn. De symptomen van een nierbekkenontsteking kunnen makkelijk het hele lichaam ontregelen. Jammer genoeg is het zo dat een aantal van de symptomen van een nierbekkenontsteking erg alledaags zijn. Dat betekent dat een aandoening aan het nierbekken lange tijd niet als zodanig beschreven wordt. Toch is het belangrijk om een ontsteking van het nierbekken tijdig te kunnen signaleren. Gebeurt dat niet, dan bestaat de kans dat de symptomen van een nierbekkenontsteking voor permanente schade zorgen. Doe de symptomen van een nierbekkenontsteking dus zeker niet af als kleine ongemakjes die vast wel weer verdwijnen! Maar natuurlijk, hoe draag je zorg voor je nierbekken als je niet goed weet wat dat precies is?

Nierbekkenontsteking symptomen

Nierbekkenontsteking symptomen

 

 

Het nierbekken; de grote onbekende!

Benieuwd wat het nierbekken juist is? Wel, je kan het nierbekken eenvoudigweg omschrijven als het reservoir achter de nieren dat instaat voor de opvang van de geproduceerde urine. Via het nierbekken verloopt de urine naar de blaas om dan aan de hand van latere stappen het lichaam te verlaten. De symptomen van een nierbekkenontsteking kunnen zo wijzen op niet een maar twee ontstoken nierbekken. Daarnaast is het zinvol om te weten dat een ontsteking aan het nierbekken vrijwel op dezelfde manier ontstaat als een blaasontsteking. De symptomen van een nierbekkenontsteking wijzen namelijk op de aanwezigheid van kwaadaardige bacteriën in het nierbekken. Vaak gaat het hierbij om organismen afkomstig uit de darmen; of het verteringsstelsel in het algemeen. Zulke bacteriën dringen het lichaam binnen via de urinebuis. Afhankelijk van de plek waar ze zich nestelen, kan er sprake zijn van een blaasontsteking, een nierontsteking of een ontsteking van het nierbekken. Natuurlijk heeft het geen zin om naar de dokter te hollen voor een ontsteking van het nierbekken als je niet weet wat de precieze symptomen van een nierbekkenontsteking zijn.   nierbekkenontsteking symptomen

De symptomen van een nierbekkenontsteking; opletten geblazen!

De symptomen van een nierbekkenontsteking zijn eerder alledaags van aard. Het is dan ook aangeraden om bij aanhoudende klachten onmiddellijk naar je arts te stappen!

  • Langdurige pijn aan een of twee kanten van de rug.
  • Aanhoudende pijn ter hoogte van je geslachtsorgaan. Dit is een van de symptomen van een nierbekkenontsteking waarbij je extra waakzaam moet zijn!
  • Koorts, koude rillingen, misselijkheid en braken. Deze symptomen van een nierbekkenontsteking kunnen wijzen op andere ziekteverwekkers! Een onderzoek is hier aan de orde!
  • Hevige (stekende) pijn in de onderbuik.

Het spreekt voor zich dat je op hetzelfde moment geplaagd kan worden door verschillende symptomen van een nierbekkenontsteking, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Een enkel symptoom kan genoeg zijn om een ontsteking aan het nierbekken te vrezen. Hoe dan ook, denk aan je gezondheid en vraag raad aan je arts bij een ontsteking aan het nierbekken!