Nierontsteking kind

Nierontsteking bij een kind; ouders en medische zorg?

Ouders die geconfronteerd worden met huilende kinderen sterven vaak een beetje. Heb je te maken met oudere kinderen, dan kom je al snel te weten wat het probleem is. Jonge kindjes kunnen vaak niet verwoorden wat er mis is; dat leidt regelmatig tot bijkomende problemen.

Denk zo maar aan de gevolgen van een nierontsteking bij een kind. Als volwassene is het niet al te moeilijk om de symptomen van een nierontsteking te herkennen, maar een effectieve nierontsteking bij een kind is toch net wat anders. Gelukkig zijn een aantal van de symptomen van een nierontsteking bij volwassenen gelijkaardig aan de klachten die kinderen ervaren. Natuurlijk; een nierontsteking bij een kind is als ouder vaak ondraaglijk. Gelukkig kunnen artsen een beroep doen op verschillende technieken om een nierontsteking bij een kind aan te pakken. Voor het zover is, moeten de symptomen van een nierontsteking duidelijk vastgesteld zijn. Op dat punt ben je als ouder best extra waakzaam. Een aantal symptomen van een nierontsteking zijn uitermate duidelijk, terwijl andere klachten makkelijk genegeerd worden. Klaar voor een overzicht?

nierstenen vergruizen

De symptomen van een nierontsteking; treed snel op bij een nierontsteking bij een kind!

De symptomen van een nierbekkenontsteking die je bij kinderen ziet, kan je grofweg in twee groepen onderverdelen. Wanneer er sprake is van een effectieve nierontsteking bij een kind, is het meer dan mogelijk dat je af te rekenen krijgt met klachten uit beide groepen. Algemeen gesproken kan je aanhalen dat de symptomen van een nierontsteking bij een kind omschreven kunnen worden als innerlijke- en uiterlijke klachten.

een nierontsteking bij een kind

  • De uiterlijke symptomen van een nierontsteking bij een kind zijn eerder makkelijk te herkennen. Het feit dat een nierontsteking het bijzonder moeilijk maakt om te plassen, zorgt op termijn voor vochtophopingen in verschillende lichaamsdelen. Kinderen krijgen zo snel last van opgezwollen enkels en erge jeuk rond de plekken waar extra vocht wordt verzameld. Vergeet ook niet dat de innerlijke symptomen van een nierontsteking bij een kind uiterlijk kenbaar gemaakt kunnen worden. Kindjes die last hebben van erge pijn in de onderrug zullen zelfs nog moeilijk kunnen stappen.
  • De belangrijkste innerlijke symptomen van een nierontsteking bij een kind worden merkbaar tijdens het plassen. De verstoorde nierfunctie vertaalt zich in verkleurde urine of in plas met een erg afwijkende geur. Het gebeurt ook vaak dat kinderen blijven vertellen dat ze moeten plassen, maar dat er helemaal geen urine het lichaam verlaat. Dergelijke symptomen van een nierontsteking bij een kind kunnen erg verwarrend zijn. Kinderen begrijpen niet altijd waarom organen dermate belangrijk zijn. Als ouder doe je er zo goed aan om je kinderen stelselmatig te informeren over de werking van het lichaam.

Zijn de symptomen van een nierontsteking bij een kind reden tot paniek? Niet bepaald, al kan je als ouder best op je hoede zijn. Heb je de indruk dat je zoon of dochter last heeft van aanhoudende pijn in de onderbuik of wel erg vaak naar het toilet moet, dan is het nooit verkeer om even langs je huisarts te gaan.