Opkomende blaasontsteking

Een opkomende blaasontsteking; bescherm je lichaam!

Een opkomende blaasontsteking hoeft niet meteen je hele leven overhoop te gooien, maar net zoals bij de meeste aandoeningen geldt ook hier het credo dat je beter kan voorkomen dan genezen. Natuurlijk, het zou wat absurd zijn om te beweren dat je een opkomende nierbekkenontsteking nog kan voorkomen. Wordt je blaas stilaan het domein van allerhande onvriendelijke bacteriën, dan is het kwaad in principe al geschied.

Het is misschien wel onmogelijk om een opkomende blaasontsteking te vermijden; je kan de infectie wel tegengaan door rekening te houden met allerhande medische én natuurlijke principes. In ieder geval; wil je een opkomende blaasontsteking simpelweg vermijden, sta dan stil bij de mogelijke oorzaken van een blaasontsteking. Jammer genoeg heerst er op dit punt best wat verwarring. Artsen wijzen vaak op het feit dat de oorzaak van een blaasontsteking niet altijd eenvoudig te bepalen is. Je eigen levensstijl kan zo de oorzaak van een blaasontsteking zijn; of misschien duidt een hardnekkige opkomende blaasontsteking op een chronische aandoening van je nierbekken!

Blaasontsteking Voorkomen

Geef een opkomende blaasontsteking geen kans!

Een opkomende blaasontsteking druk je niet zomaar de kop in, maar je kan het de achterliggende oorzaak van een blaasontsteking net wat moeilijker maken.

  • Je kan een opkomende blaasontsteking aanpakken door een aantal kleine aspecten van je dagelijkse doen en laten te wijzigen. Probeer zo bewust te worden van het belang van water. E-coli bacteriën zijn vaak de oorzaak van een blaasontsteking. Zulke organismen kan je op natuurlijke wijze het lichaam uitwerken door vaak te plassen. Het spreek dan ook voor zich dat je het ongemak van een opkomende blaasontsteking kan beperken door je blaas vaak te ledigen.
  • De bacteriën die omschreven worden als de algemene oorzaak van een blaasontsteking kan je ook te lijf gaan met een aantal natuurlijke middelen. Zo is er niets dat je tegenhoudt om de oorzaak van een blaasontsteking buitenspel te plaatsen door een stevige vitaminekuur te volgen. Een dagelijkse dosis vitamine C maakt voortplanten voor tientallen bacteriën haast onmogelijk. Je kan hetzelfde effect bereiken door cranberrysap te drinken. Op zoek naar meer natuurlijke middelen die je bijstaan in de strijd tegen een opkomende blaasontsteking? Vraag snel advies aan je arts!

blaasontsteking voorkomen

De oorzaak van een blaasontsteking; een verloren strijd?

Sceptici halen weleens aan dat de strijd tegen de oorzaak van een blaasontsteking verloren moeite is. Je zou een opkomende blaasontsteking beter zijn gang laten gaan om de aandoening dan later met antibiotica te behandelen. Dat idee bevat een kern van waarheid, maar toch zijn er heel wat onderzoekers die geloven dat de oorzaak van een blaasontsteking op termijn helemaal geïdentificeerd kan worden. Eens dat zover is, wordt het een koud kunstje om een opkomende blaasontsteking helemaal te neutraliseren. Momenteel is het echter zo dat artsen vaak vertrouwen op uitgebreid urologisch onderzoek om helemaal zeker te zijn van de oorzaak van een blaasontsteking. Een opkomende blaasontsteking kan makkelijk behandeld worden, maar zonder een duidelijke diagnose heeft dat weinig zin. Blijf je toch achter met vragen rond een opkomende blaasontsteking? Ga dan snel op zoek naar duidelijke info.