Symptomen blaasontsteking

De symptomen van een blaasontsteking; voorkomen is beter dan genezen!Blaasontsteking

Niets zo vervelend als een opkomende blaasontsteking! Als vrouw is het erg belangrijk dat je op de hoogte bent van de gevaren van dit euvel en dat je tijdig de symptomen van een blaasontsteking kan herkennen. Een opkomende blaasontsteking/nierbekkenontsteking gaat immers gepaard met een aantal algemene kwaaltjes. In dat opzicht is het als leek moeilijk om de symptomen van een blaasontsteking tijdig te herkennen. Heb je last van aanhoudende vermoeidheid of moet je regelmatig afrekenen met pijn in de bekken of de rug? Haast je dan naar je arts! Voor een aantal mensen klinkt het vast wat overdreven, maar de meeste symptomen van een blaasontsteking zijn zo algemeen dat je er vaak geen aandacht meer aan schenkt. Een opkomende blaasontsteking wordt zo –jammer genoeg- vaak genegeerd. Aanhoudende kleine kwaaltjes worden aan stress of een slechte nachtrust toegeschreven; het gevolg is dat tientallen slachtoffers pas contact opnemen met hun huisarts wanneer het al te laat is. Wil je graag weten hoe je een opkomende blaasontsteking kan herkennen? Sta dan even stil bij de volgende symptomen van een blaasontsteking.

De symptomen van een blaasontsteking; draag zorg voor je lichaam!

Het is niet uitzonderlijk dat je plotsklaps getroffen wordt door de symptomen van een blaasontsteking. Wees dan ook op je hoede voor een opkomende blaasontsteking wanneer je last hebt van:

  • Een ongemakkelijk gevoel of druk in de onderbuik. Een opkomende blaasontsteking gaat vaak zelfs gepaard met hevige buikpijn.
  • Hoe natuurlijk het ook klinkt, vaak moeten plassen is een van de belangrijkste symptomen van een blaasontsteking. Moet je vaker naar het toilet dan voordien, dan hou je best rekening met een opkomende blaasontsteking.
  • Pijn bij het plassen kan wijzen op een opkomende blaasontsteking.
  • Let op voor troebele urine. Wees ook waakzaam voor urine met een erg sterke geur.
  • Koorts kan een van de symptomen van een blaasontsteking zijn. Aangezien koorts door verschillende aspecten veroorzaakt kan worden, laat je langere periodes van koorts best niet voorbij gaan zonder medisch advies.
  • Moet je plotseling braken en blijf je maar rillen? Dan ben je misschien getroffen door een opkomende blaasontsteking. Deze symptomen komen wel vaker voor, dus ook hier neem je best contact op met je geneesheer.

Symptomen blaasontsteking

Symptomen-blaasontsteking (2)

De symptomen van een blaasontsteking; vraag raad aan je arts!

Een opkomende blaasontsteking gaat gepaard met een aantal algemene symptomen die niet altijd even gemakkelijk te plaatsen zijn. Het gebeurt vaak dat de symptomen van een blaasontsteking zodanig genegeerd worden dat een eenvoudige blaasontsteking leidt tot ernstige infecties van de nieren. Het klopt dat vrouwen vaker het slachtoffer zijn van een opkomende blaasontsteking, maar daarnaast zijn er ook andere bevolkingsgroepen die extra waakzaam moeten zijn voor de symptomen van een blaasontsteking. Senioren en jonge vrouwen mogen het risico op een blaasontsteking niet onderschatten. Denk je dat een van je kinderen misschien het slachtoffer is van een opkomende blaasontsteking? Ga dan onmiddellijk over tot actie! De symptomen van een blaasontsteking bij kinderen kunnen zo al snel overslaan tot een bijzonder pijnlijke ontsteking van de blaas of de urinewegen.