Symptomen nierproblemen

Symptomen van nierproblemen; breid je medische kennis uit!

Weet jij voldoende over je nieren om je te wapenen tegen de symptomen van nierproblemen? Ondanks allerhande grootschalige medische campagnes blijft het bijzonder slecht gesteld met de algemene kennis over de nieren. Ben je zo op zoek naar de oorzaak waarom het gros van de symptomen van nierproblemen niet als zodanig wordt herkend, dan heb je meteen een antwoord op je vraag. Het gebrek aan kennis over de symptomen van nierproblemen is alarmerend, maar toch kan je als patiënt op enig begrip rekenen. Het is namelijk zo dat de klassieke symptomen van nierproblemen erg alledaags aandoen. Benieuwd wat daar precies mee wordt bedoeld?

  • Een aantal symptomen van nierproblemen kan je ook toeschrijven aan andere aandoeningen; denk zo maar aan een stevige griep of een blaasinfectie. Klachten zoals milde koorts, hoofd- en spierpijn of zelfs pijn in de onderbuik worden niet meteen in verband gebracht met de symptomen van nierproblemen.
  • Nierproblemen –een chronische nierbekkenontsteking, bijvoorbeeld- worden meestal pas in een later stadium opgemerkt. Naast de eerder “routineuze” symptomen van nierproblemen, zal je al snel moeten afrekenen met klachten die urinegevoelig zijn; verkleurde urine, erge pijn bij het plassen, moeilijk of niet kunnen plassen… Zelfs bij dergelijke klachten is het moeilijk om van effectieve nierproblemen te spreken. Vraag je arts om raad en bereid je voor op grondig onderzoek!

Een chronische nierbekkenontsteking; op zoek naar een definitieve oplossing?

Krijg je vaak af te rekenen met de symptomen van nierproblemen? Misschien heb je dan wel te maken met een chronische nierbekkenontsteking. Een chronische nierbekkenontsteking verschilt enkel van een gewone nierbekkenontsteking in de mate waarin deze aandoening voorkomt. Zoals de naam al aangeeft, heeft een chronische nierbekkenontsteking een terugkerend karakter. Jammer genoeg is het voorlopig nog niet helemaal duidelijk waarom dat zo is.

  • Artsen geven aan dat een chronische nierbekkenontsteking –en de symptomen van nierproblemen die daarmee gepaard gaan- meerdere oorzaken kan hebben. Algemeen wordt aanvaard dat het chronische aspect van een nierbekkenontsteking aangeboren is.
  • Sla je de statistieken erop na, dan wordt het al snel duidelijk dat vrouwen vaker last hebben van een chronische nierbekkenontsteking dan mannen. De voornaamste verklaring van dat gegeven schuilt in het feit dat de urineleider en de anus –bij vrouwen- dichter bij elkaar te vinden zijn. Op die manier is het voor schadelijke organismen makkelijker om zo de klassieke symptomen van nierproblemen te veroorzaken.
  • Mannen die last hebben van een chronische blaasontsteking, mogen vaak de hand in eigen boezem steken. De symptomen van nierproblemen die horen bij een chronische nierbekkenontsteking, worden voornamelijk veroorzaakt door een gebrekkige persoonlijke hygiëne.

Een concrete en permanente oplossing voor een chronische nierbekkenontsteking bestaat er op dit moment nog niet. De bijhorende symptomen van nierproblemen kan je aanpakken met medicatie, maar de ontsteking schakel je zo niet altijd uit.

  • Probeer een alternatieve manier om een chronische nierbekkenontsteking aan te pakken! Ga voor een aangepast voedingspatroon! Op die manier kan je ook de klassieke symptomen van nierproblemen een hak zetten. Probeer zoute gerechten te vermijden en kies altijd voor water.