Symptomen van nierstenen

De symptomen van nierstenen; beter kwijt dan rijk!niersteen

Net zoals een blaasontsteking ben je nierstenen liever kwijt dan rijk. De symptomen van nierstenen worden veroorzaakt door problemen in de nieren. Toch gaat het hier om een medische kwestie die wat complexer van aard is. Er zijn verschillende ontstekingen die –in theorie- aan de basis kunnen liggen van de symptomen van nierstenen. Een ontsteking van het nierbekken of ontstoken nierfilters zouden zo de oorzaak kunnen zijn van de symptomen van nierstenen. De symptomen van nierstenen geven heel wat stof tot nadenken. Gerenommeerde artsen geloven immers niet in het verband tussen nierontstekingen en nierstenen. Een andere mogelijke oorzaak voor de symptomen van nierstenen is de aanwezigheid van kristalvormige stoffen in de urine. Wat er ook van aan is, de symptomen van nierstenen zijn bijzonder pijnlijk. De enige oplossing is dan ook nierstenen verwijderen! Jammer genoeg verloopt nierstenen verwijderen net iets moeizamer dan je zou verwachten.

niersteen

Nierstenen verwijderen; wees zeker van je symptomen!

Ben je getroffen door deze pijnlijke aandoening, dan zit er niets anders op dan de nierstenen te verwijderen. Aangezien het hier om een pijnlijk proces gaat, moet de behandelende arts volledig zeker zijn dat het gaat om de symptomen van nierstenen. Voor er sprake is van nierstenen verwijderen, hou je best rekening met de volgende aspecten:

  • Algemene problemen bij het plassen. (Hevige druk in de onderbuik maar weinig urine,..)
  • Bloed in de urine.
  • Pijn in de onderbuik veroorzaakt door koorts.
  • Misselijkheid en braken
  • Erge pijn in de onderbuik waardoor je niet rustig kan zitten.

De symptomen van nierstenen eisen onmiddellijke aandacht. Heb je zo last van enorme pijn bij het plassen en merk je wat bloed op in je urine? Stap dan onmiddellijk naar je arts! Talm zeker niet! Het is niet ongehoord dat de symptomen van nierstenen bewusteloosheid veroorzaken. Nierstenen verwijderen is de enige mogelijke remedie, maar jammer genoeg gaat die optie ook gepaard met helse pijnen. Volhouden is dan ook de boodschap!

niersteen1

Nierstenen verwijderen; van kwaad naar erger?

Laten we beginnen met het “goede” nieuws; nierstenen verwijderen is een pijnlijke kwestie, maar gelukkig zijn er verschillende opties voorhanden. Bij aanhoudende symptomen van nierstenen gaat de arts eerst en vooral de grootte van de stenen na. Vreemd genoeg is het zo dat kleine nierstenen zorgen voor een groter lichamelijk ongemak. Wanneer de symptomen van nierstenen wijzen op kleine exemplaren, dan draait de behandeling om nierstenen te verwijderen –eenvoudigweg- uit het drinken van voldoende water. Op die manier zorg je ervoor dat de stenen nog wat krimpen en dat je ze kan uitplassen. Nierstenen verwijderen gebeurt vaak langs de natuurlijke weg, maar ook dat is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Nierstenen verwijderen door te urineren, kan enkele dagen tot enkele weken duren. Een bijkomend risico bestaat erin dat een verstopte urineleider kan lijden tot permanente nierschade. In dat opzicht doe je er goed aan om de symptomen van nierstenen ook aan te pakken met gerichte medicatie. De belangrijkste les? Net zoals bij een blaasontsteking schiet je maar best vlug in actie!