Wat te doen bij een blaasontsteking?

Wat te doen bij een blaasontsteking? Blijf kalm en ga naar je arts!

Wat te doen bij een blaasontsteking? Ken jij het antwoord op die vraag? Net zoals het gros van de bevolking weet je vast dat de oorzaak van een blaasontsteking aangepakt kan worden met antibiotica. Dat klopt als een bus, maar voordat je antibiotica kan nemen ga je best even langs je arts. Wat te doen bij een blaasontsteking hangt nauw samen met doorgedreven behandelingen op basis van antibiotica. Toch los je niet iedere blaasontsteking zomaar op. Is de oorzaak van een blaasontsteking een vervelende bacterie die je lichaam ontregelt, dan ben je geholpen met wat standaardmedicijnen. Wat te doen bij een blaasontsteking kan echter heel wat moeilijker worden wanneer je als arts te maken hebt met zwangere vrouwen of met dames in de menopauze die getroffen worden door deze kwaal. Wat te doen bij een blaasontsteking bekijk je dan ook best ontsteking per ontsteking. Het startpunt? Bezoek als patiënt een arts en ga samen met hem na wat de precieze oorzaak van een blaasontsteking in jouw geval is.

wat te doen bij een blaasontsteking

De oorzaak van een blaasontsteking; laat je leiden voor de wetenschap!

Hoewel de oorzaak van een nierbekkenonsteking niet altijd eenduidig valt te verklaren; zijn het voornamelijk bacteriën die verantwoordelijk zijn voor dit ongemak. Daarnaast kan de oorzaak van een blaasontsteking ook verklaard worden aan de hand van…

  • Allerhande infecties in de urinewegen. Het gebeurt weleens dat een katheder slecht wordt verwijderd of dat verplegend personeel aan het werk gaat met vuile handen. Wat te doen bij een blaasontsteking in zulke gevallen vraag wat meer tijd en aandacht dan het voorschrijven van een eenvoudige antibioticakuur.
  • Een lage weerstand. De oorzaak van een blaasontsteking kan te wijten zijn aan andere ziektebeelden die je al even plagen. Zo is het niet ondenkbaar dat mensen met gevoelige nieren vaker last hebben van een blaasontsteking. Ook hier hangt wat te doen bij een blaasontsteking nauw samen met de specifieke aard van de oorspronkelijke aandoening.
  • Een tekort aan bepaalde hormonen. Benieuwd wat te doen bij een blaasontsteking bij vrouwen in de menopauze? De oorzaak van een blaasontsteking is in dit geval een tekort aan oestradiol, een vrouwelijk geslachtshormoon.

wat te doen bij een blaasontsteking

Wat te doen bij een blaasontsteking? Kies voor natuurlijke middelen!

Los van de helpende hand die de moderne geneeskunde je biedt; kan je bij een blaasontsteking steeds een beroep doen op natuurlijke middelen. De oorzaak van een blaasontsteking kan je zo proberen aan te pakken door vitamine C-supplementen te nemen. Een ander middel dat effectief is gebleken bij wat te doen bij een blaasontsteking is cranberrysap. Cranberrysap zorgt ervoor dat het wat moeilijker wordt voor schadelijke organismen om zich vast te hechten in de blaas en de urinewegen. Welke aanpak je ook verkiest; de oorzaak van een blaasontsteking moet worden aangepakt. Niet weten wat te doen bij een blaasontsteking mag nooit een reden zijn om deze kwaal te laten verergeren. Heb je zo last van blijvende klachten rond je onderbuik? Maak een afspraak bij je arts en laat je behandelen!